Huddinge snickeri AB

Huddinge snickeri

Huddinge Snickeri AB tillverkar möbler och kompletta inredningar för såväl offentliga som privata miljöer. allt ifrån spännande butiks och resturanginredningar till kontorsinredningar och ombyggnadsprojekt.

Vi är ett familjeföretag som startades av Johannes Hammerman i Huddinge 1953. verksamheten ser ju självklart annorlunda ut idag då vi leveraerar inredningar och möbler till kunder runt om världen. Vi har moderna maskiner och samarbetspartners runt om Sverige. Men precis som vid starten för 60 år sedan är våra snickare den grund som företaget står på. De står för kreativitet, erfarenhet och ett stort ansvarstagande för kvaliteten i varje projekt.

Uppdragen innebär ofta utmaningar för våra snickare och projektledare, där vi hjälper kunden att förverkliga sina idéer. Vi ger förslag på lösningar och jobar i nära samarbete med arkitekter och formgivare och beställare

Inom verksamheten arbetar såväl snickare som montörer och certifierade projektledare med erfarenhet från olika typer av snickeri, bygg och inredningsprojekt.

Inredningsdesign

Vår historia

1953

Efter att under flera år ha jobbat på byggen i Stockholmstrakten bestämmer sig Johannes Hammerman för att starta eget snickeri i sin villa i Huddinge söder om Stockholm

1965

 Snickeriet flyttar  till nybyggda lokaler i Huddinge industriområde,  vi tillverkar inredningar för butiker och restauranger, även många konditorier får sin inredning från Huddinge Snickeri.

1970

Under en period  ägnar sig snickeriet mer åt husbyggen,  snickeriverksamheten minskar och flyttar till mindre lokaler i Huddinge.

1976

Bo Hammerman bestämmer sig för att ta över snickeriet och verksamheten börjar återigen tillverka inredningssnickerier.

1986

Snickeriet har nu växt ur sina lokaler och en satsning görs där lokalerna byggs ut igen.

1991

Under fastighetskrisen i början på 90-talet drabbas snickeriet liksom många andra och tvingas minska sin verksamhet för att klara sig i, men snickeriet överlever och snart kommer en ny kund till oss.

1993

Vi bygger vår första GANT-butik, det här blir starten på  ett långt samarbete där vi under en period om 20 år bygger över 200 butiker världen över. Vid samma tid börjar Stefan Hammerman att jobba på snickeriet.

1997

För att klara av den ökade verksamheten flyttar vi till nya lokaler i Jordbro industriområde och maskinparken utökas och förbättras.

2008

Snickeriet har växt ytterligare och det är därför dags att flytta igen, den här gången bygger vi nya mer ändamålsenliga lokaler i Länna industriområde närmare Stockholm, nu har även Thomas Hammerman börjat jobba på Snickeriet, maskinparken förbättras ytterligare.

2023

 Snickeriet håller idag till i ändamålsenliga lokaler i Länna industriområde söder om Stockholm, vi har ytterligare förbättrat maskinparken och jobbar med moderna CAD-system, Bosse har numera gått i pension men Thomas och Stefan Hammerman driver verksamheten vidare.

Huddinge snickeri

Våra medarbetare

Våra experter är redo att hjälpa dig. Tveka inte kontakta oss för om du har önskar få skräddarsydd offert eller konsultation innan ni lägger en beställning.